Trött och gravid i sjunde månaden? Självklart är receptet att åka ut på äventyr! Här kommer en liten guide till dig som vill ut men ändå vill ut på eskapad! Vi rekommenderar stödstrumpor, en bra gravidförsäkring och en god vän – kanske någon som inte är din partner? Ska du resa med flyg är det en bra idé att läsa det finstilta hos flygbolaget. En del flygbolag tillåter inte resande efter en viss gravidvecka.

Du är inte sjuk när du är gravid. Tvärtom är din kropp i brinnande behov av stimulans! Dessutom är det viktigt att du får komma ut och röra på dig, och att ha kvalitetstid med din bästa vän (alltså, inte stödstrumpan) innan bebistiden väntar. Här kan du hitta stödstrumpor https://www.funqwear.se/27-stoedstrumpor-gravid som passar bra både för den som vill ut i friluften men också för den som ska flyga.

Stödstrumporna hjälper blodcirkulationen

Det rekommenderas av läkare och på 1177 – som gravid pumpar du runt en massa nytt blod i kroppen och det är därför väldigt lätt att få svullna ben och ont i ryggen. Receptet är inte att ligga till sängs, såvida du inte har större problem än så förstås. Stödstrumpor under resan hjälper kroppen att pumpa runt blodet och minskar bland annat risken för åderbråck. Det här gäller även bilresan, tågresan eller någon annan resa som kräver långt stillasittande. Även för den som planerar en lättare vandring är det en god idé att ta med stödstrumporna. Det ger en enormt lättare känsla!

Vi Föräldrar har gett en mycket bra guide om du ska resa utomlands. Bland annat tar de upp detta med att vissa flygbolag inte tillåter att man flyger efter en viss gravidvecka. Kolla därför alltid vad som gäller på just din rutt. Annars står du där och blir avvisad när det är dags för boarding.