För den som ska ut och fjällvandra är det av största vikt att välja rätt teknikprylar. Men vad ska man ta med? Vissa teknikprylar är viktigare att packa med än andra innan du åker.

Om du ska ut i fjällen och vandra gäller det att du har med dig rätt utrustning, såsom den du kan hitta hos Techhuset, men hur väljer man egentligen rätt teknikprylar till vandringen? En tumregel när det gäller fjällvandring är att aldrig packa med mer än du behöver och då kan det vara en god idé att välja smidiga teknikprylar som inte tar för mycket plats men som gör sitt jobb.

Fler och fler upptäcker tjusningen med att vandra och att vandra i de svenska fjällen är inget undantag. SvD skriver bland annat:

”Att semestra i de svenska fjällen blir allt mer populärt.”

Att packa med sig rätt teknikprylar torde vara självklart, särskilt för nybörjaren, och det finns särskilt vissa teknikprylar som borde stå högst upp på listan.

Välj rätt teknikprylar

När det gäller packlistan till fjällvandringen borde en specifik teknikpryl stå allra högst upp: GPS.

Men du behöver naturligtvis inte ha en stor klump till GPS om du inte väldigt gärna vill. Smarta klockor med extrem batteritid är ett bra alternativ. Här får du dessutom ofta information om vilken höjd ni befinner er på, hur många steg ni gått och hur pulsen slår.

Andra saker som du bör packa mer är förstås ett externt batteri, kanske hörlurar och ett bra skydd till din telefon. Men lämna också plats för ditt skräp, för nu införs en avgift för att förhindra nedskräpning i fjällen.

Ett annat hett tips är att packa med en kikare, för du vet aldrig vad som väntar runt hörnet!